Шлайфане на Гранит

Шлайфането на Гранит е процес на машинна обработка посредством професионална техника, материали и консумативи- , целяща да възстанови в максимална степен първоначалното състояние на настилката. Обикновено се шлайфат сравнително стари и захабени подове, които с годините са изгубили своя гланц, по повърхността им има драскотини и различни замърсявания, които няма как да бъдат отстранени със стандартните методи за почистване.
Какво представлява самият процес „шлайфане” – машинно отнемане с помощта на твърди диамантени инструменти /дискове/ на част от горния слой на настилката. Пред вид ,че при шлайфането се търси сваляне на определено количество материал се използват диамантени тела с висока абразивност, които оставят повърхността в „суров” вид – от тук идва необходимостта от следващото действие при обработката – полиране или така нареченото “фино шлайфане”. Ние от Асенко използваме профеионални машини на Клиндекс – Италия – гаранция за перфектен резултат.
След приключване на дейностите по шлайфане по желание на клиента могат да бъдат положени вакси и запечатки за по-лесно поддръжане на подовата настилка.
Преди извършване на услугата е необходим оглед от специалист, който да прецени колкои какви операции са необходими за възстановяване на настилката ви .

АСЕНКО 2014*
гр. Пловдив 4000, ул. К. Величков 2, БЦ РИЛОН вх Б, ет 2; Тел: 032 63 08 29 Факс: 032 62 72 26; Тел: 0700 10 230*