Ефикасни съвети за почистване на керамични подове

Що се отнася до подовата настилка, подовете от керамични плочки се оказаха популярна опция поради своята издръжливост. Също така те се поддържат много лесно. В тази статия ще ви дадем няколко лесни и ефикасни съвети за почистване на керамични подове, така че да постигнете блясъка, за който мечтаете!

Почистване на керамични подове

Не е тайна, че прахосмукачката или метенето на пода е най-често практикувано. Това е така, защото спестява време и нагледно върши перфектна работа. Въпреки това, тези методи са отговорни за надраскването на повърхността. С мек почистващ препарат и топла вода вземете парцал и го използвайте за почистването. Избягвайте използването на моп, тъй като изтласква мръсната вода във фугите.

Сменяйте често водата, с която почиствате

Честата смяна на водата е наложителна, ако искате да почистите дома си добре. За да предотвратите събирането на петна и мръсотия по пода, почиствайте леките замърсявания на момента. За целта може да използвате почистващ препарат, който не е абразивен. Също така може да използвате смес от гореща вода, оцет или лимонов сок. Нанесете върху пода, след което забършете с чиста кърпа.

Как да премахнете упоритите замърсявания?

За премахването на упорити петна може да използвате смес от вода и сода за хляб. Нанесете и оставете за една нощ, след което почистете с мека четка. Ако замърсяванията са в областта на фугите, нанесете уплътнител на силиконова основа.

Ако все пак изпитвате затруднения, ни потърсете за професионален съвет или помощ. Ние сме тук, за да отговорим на въпросите ви и да ви помогнем в почистването.