Можете ли да перeте възглавници и трябва ли да го правите всъщност? Ако някога сте се чудили дали можете да почиствате възглавниците вкъщи, тази публикация е за вас. Не само, че можете да ги почиствате, но също така това е доста лесно! Две прости стъпки и малко време и ще спите на чисти, свежи възглавници за нула време!

Ако имате възглавници с пух или синтетични възглавници, можете да ги изперете. Възглавниците от латекс и пяна са единственият вид възглавници, които не препоръчваме да перете. В краен случай може да ги изперете в пералня, но не и в сушилня – ще се разтопят и ще се разпаднат.

ПОЧИСТВАЙТЕ ПРОТЕКТОРИТЕ ЗА ВЪЗГЛАВНИЦИ

Ако искате да удължите живота на възглавниците си и да ги поддържате по-чисти, трябва да използвате протектор за възглавници. Протекторите помагат при алергии и предпазват от акари и дървеници, като „запечатват“ възглавницата. По този начин може да перете протектора, вместо възглавницата. Препоръчваме ви 100% памучни протектори за възглавници.

Също така е важен препаратът, който ще използвате за почистването. Избягвайте груби почистващи препарати. Препоръчваме безопасни, нежни и дори избелващи почистващи препарати.Препоръчително е да настроите пералнята си на топъл воден цикъл, както и на най-големия ѝ капацитет. Поставете поне две възглавници, но не и повече от три, за да гарантирате цялостното им почистване. След като пералнята приключи цикъла, стартирайте отново на програма за изплакване. По този начин си гарантирате, че почистващият препарат ще е отстранен от възглавницата. След това може да използвате и центрофуга.

СУШЕТЕ ВАШИТЕ ВЪЗГЛАВНИЦИ

След като сте изпрали възглавниците си и излишната вода е изцедена, можете да ги изсушите в сушилнята. Ако възглавницата ви е от латекс или пяна препоръчваме сушенето да не е в сушилня, тъй като тя ще доведе до разтопяване на материала. За други синтетични материали изсушете на цикъл на ниска до средна температура и избягвайте силна топлина. Също така имайте предвид, че естествените материали не могат да издържат на много силна топлина. Затова подберете добре програмата, която ще използвате за сушенето им.

Има и малък трик, който може да използвате, за да избегнете появата на бучки в пълнежа на възглавницата ви. Поставете няколко тенис топки в чорапи и ги пуснете заедно с възглавниците. Можете да използвате и кълба прежда. Препоръчваме да спирате сушилнята на всеки 30 минути и да пренареждате възглавниците, за да сте сигурни, че изсъхват равномерно. С малко допълнително внимание любимите ви възглавници могат отново да изглеждат като чисто нови.  

Ако въпреки това ви трябва професионална помощ, ние сме готови да отговорим на вашите въпроси и да ви помогнем с почистването.