Всеки обича чистия под, нали? Всички можем да имаме различни методи за почистване на нашите подове, но намирането на правилната комбинация от продукти и инструменти е вълшебно и прави работата по почистването на пода малко по-приятна.

Преди да почистите подовете, винаги започвайте със забърсване на прах или използвайте прахосмукачка, за да се отървете от трохите и мръсотията. Ако имате домашни любимци или много прах, можете да минете пода набързо с помощта на подови кърпи на основата на микрофибър. Много подходящи дни за забърсване на праха са срядите, а четвъртъците са дните за измиване на пода. Тази публикация показва как можете да разделите и тези дни, ако се интересувате от тази тема.

Защо да мием подовете в четвъртък?

Понякога почистването може да бъде трудоемко или дори досадно. Обикновено подовете са най-обемното пространство и изискват много грижа, за да не се усеща прах или дразнещи частици – трохи, песъчинки или други остатъци от храна. За да не превръщате почистването на подове в досада, е добре да разделите работата. В сряда можете да минете с прахосмукачка, а на следващия ден – да минете пода с почистващ препарат. Друго предимство на почистването в средата на седмицата е, че уикендите ще си спестите почистването и ще се радвате на спокойствие у дома.

Инструменти за миене на под

Един от най-често задаваните въпроси, които получаваме, е какви инструменти са подходящи за миене на подове. Честно казано, един от препоръчителните методи е  кърпа за почистване от микрофибър – особено в баните, защото можете да получите по-добро почистване, но когато нямате много време – мопът е ​​чудесен за това!

Ежедневна поддръжка на подове:

Трябва да превърнете „проверката“ в част от рутината си. Това означава, след хранене да проверите пода на кухнята и да почистите според нуждите. Тази проверка ще ви помогне да си спестите натрупването на мръсотия и ще предотвратите разнасянето и из другите стаи. Ако имате деца и домашни любимци определено ще ви е от полза.

Моповете за под наистина са полезни за бързо почистване. Моповете от микрофибър и памук могат да се използват сухи или едва влажни, като мопът за прах от вълна е предназначен да се използва сух. Можете да използвате тези продукти за почистване и на стени – те са страхотни многоцелеви елементи.

Съвет за микрофибърна мокра подложка: Навлажнете подложката за почистване, преди да започнете и добавете капка или две лимоново етерично масло, за да придадете на дома си удивителен аромат, докато почиствате.

С тези съвети почистването на твърдите подови настилки няма да бъде толкова „досадно“. А ако все пак липсата на време ви притиска, винаги можете да се обърнете към нас за помощ в почистването.

Разгледайте нашата услуга за почистване на твърди подови повърхности