Съвети за лесно и евтино почистване на прозорци

Почистването на прозорците е нещо, с което повечето хора се затрудняват, може би поради факта, че е по-трудоемко и отнема повече време. Като неизменна част от дома, прозорците се замърсяват доста често, предимно от външната им страна. Почистването им може да ви коства доста разходи, затова в тази статия ще ви дадем ефикасни съвети за евтино и бързо почистване.

За да постигнете перфектен и икономичен резултат използвайте смес от 1⁄4 бял оцет с 3⁄4 гореща вода. Ако не харесвате миризмата на оцет, можете да добавите няколко капки лимонов сок. Можете също така да направите друг почистващ разтвор, съдържащ 2 чаши вода, 3 лъжици оцет и малка част от течен препарат, с размера на малка лъжица. Готовите разтвори поставете в спрей, за да ви е по-лесно нанасянето върху мръсните прозорци.

Облачен ден, перфектен ден!

Това е вярно! Времето е важно, защото влагата поддържа мръсотията влажна. Ако денят е много слънчев, почистващият продукт ще се изпари по-бързо и може да остави следи, а вие не ги искате! Проверете времето, за да можете да планирате почистване на прозорците.

Използвайте хартия от вестник

Това е най-добрият материал за почистване, тъй като не драска повърхността. Освен това хартията от вестник оставя невидим слой, който предпазва прозорците от мръсотия.

Бършете отгоре надолу

За наистина мръсни прозорци можете да използвате гъба и да избършете отгоре надолу, тъй като гравитацията кара капките да отиват на юг. Микрофибърът ще ви помогне да полирате стъклото и да се отървете от нежелани прашинки.

Използвайте услуги за почистване

Работа, деца, училищни срещи, ежедневни задачи, дори нямате време да се насладите на свободно време за себе си. Не го прахосвайте за почистване на къщата, когато можете да имате специалисти по почистване, които го правят вместо вас. Професионалното почистване винаги е добро решение, защото ви спестява време. Професионалистите имат нужните консумативи, работят бързо и знаят какво правят.

Ако имате нужда от помощ, ние сме налице.